Prednovoletni čas smo obeležili z delavnico peke adventnih in božičnih dobrot brez glutena. Zbrali smo se v Ilirski Bistrici v samostanu na Trnovem dne 26.11.2013. Delavnico je vodila vsem dobro znana in preverjena mojstrica ga. Majda Jurše. Pod njenim vodstvom so...
Na sončno sobotno popoldne smo se zbrali na ranču na Pomjanu. Srečanje smo organizirali z namenom, da se udeleženci naučijo nekaj novih skrivnosti priprave balkanskih jedi z žara. Povod za to srečanje je bil tudi namenjen temu, da se bolnike...
Jesenske aktivnosti smo popestrili z enodnevnim izletom. 26. 10. smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Šmarješkim toplicam, kjer smo se kopali kar tri ure. Naši udeleženci so plavali, se družili in si izmenjevali izkušnje. Po kopanju smo se odpravili...
Dne 01.06.2013 smo v SGTŠ Izola izpeljali strokovno usposabljanje z naslovom: Naučimo se pripravljati vlečeno in valjano testo. Usposabljanja se je udeležilo zelo veliko članov in njihovih najbližjih. Ga. Majda Jurše je s svojim načinom pritegnila vse udeležence k delu, saj...
Tudi letos smo obeležili mednarodni dan celiakije s pohodom na lep primorski vrh Kokoško. Zbrali smo se ob 9. uri v Lokvi. Zaradi slabega vremena in večje varnosti smo se odločili, da traso pohoda premestimo iz Lokve – Kokoška na Lipica...
Dne 13.4.2013 smo se odzvali vabilu koroške podružnice na delavnico priprave brezglutenskega bureka. Delavnica je potekala pod vodstvom gostij iz Bosne in strokovne predavateljice. Vsi udeleženci so aktivno sodelovali pri pripravi brezglutenskega mesnega in sirnega bureka. Pripravili so tudi krompirjušo, lepinje...
Dne 16.3.2013 smo v prostorih Biotehniške šole v Šempetru pri Gorici organizirali tečaj “Priprava brezglutenskih velikonočnih dobrot iz kvašenega testa”. Delavnico je vodila gospa Majda Jurše, ki je strokovnjakinja tega področja. Poudarek je bil na kvašenem testu in času primerne...
Tudi letos smo se na slovenski kulturni praznik odpravili na 9. zimski športni dan Slovenskega društva za celiakijo. Kot tradicionalno smo tekmovali v veleslalomu, kjer je prehodni pokal glavnega pokrovitelja Schär osvojila podružnica Celje. Bolj kot hitrost so v tekmovanju s...
V prostorih OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici smo dne 26.1.2013 organizirali predavanje na temo »Pasti v brezglutenski prehrani, ki izvirajo iz proizvodnje hrane«. Predavala nam je strokovnjakinja živilske tehnologije gospa Marjetka Kreševec. Na predavanju je bil poudarek na malenkostih iz...